Ακόμη ένα ξενόφερτο έθιμο στρατηγικής πωλήσεων προκαλεί αντιδράσεις και μόνο στο… άκουσμά του.
Πρόκειται για την Boxing Day, δηλαδή την 26η Δεκεμβρίου, που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σηματοδοτεί την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων με πολύ μεγάλες προσφορές.
Ανακοίνωση για ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου από το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).
«Έπειτα από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων περιήλθε σε γνώση του ΕΚΑ η πρόθεση της εταιρείας McArthurglen Ελλάς – Μονοπρόσωπη ΕΠΕ να διατηρήσει ανοιχτό το κέντρο των εκπτωτικών καταστημάτων που εκμεταλλεύεται στα Σπάτα Αττικής κατά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, κατοχυρωμένη στη συνείδηση όλων μας αργία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που εδρεύουν σε αυτό να αναγκαστούν να εργαστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, που ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό.
Σύμφωνα με το ΕΚΑ, «οι σκληρά εργαζόμενοι μισθωτοί των εμπορικών επιχειρήσεων δεν φτάνει που προσλαμβάνονται για τετράωρα και εργάζονται τελικώς δεκάωρα, δεν φτάνει που εργάζονται δύο συνεχόμενες Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, τώρα τους ζητείται από τους κυρίους ιδιοκτήτες τής εν λόγω εταιρείας να εργαστούν και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων».
Θυμίζουμε ότι από την προσεχή Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, που θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις Κυριακές (17, 24 και 31 Δεκεμβρίου).
