• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 2.8°C / 6.3°C
  3 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.9°C / 6.0°C
  2 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.0°C / 8.7°C
  1 BF
  26%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 7.0°C
  1 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  1 BF
  64%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.2°C / 5.9°C
  2 BF
  40%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.8°C
  3 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.3°C / 6.8°C
  1 BF
  21%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.4°C / 7.8°C
  5 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  3 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.1°C / 7.4°C
  5 BF
  45%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.7°C / 5.6°C
  3 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.9°C / 9.9°C
  3 BF
  46%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 3.5°C
  0 BF
  35%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.4°C / 6.1°C
  2 BF
  56%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.8°C / 6.8°C
  2 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.0°C / 5.9°C
  3 BF
  55%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.2°C / 3.3°C
  2 BF
  40%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.0°C / 6.7°C
  2 BF
  41%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  43%
EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατήγγειλε απρεπή συμπεριφορά της προϊσταμένης και την απέλυσαν

 • A-
 • A+

Απευθύνθηκε στη διοίκηση της εταιρείας της για να καταγγείλει την απρεπή συμπεριφορά προϊσταμένης και κατέληξε να απολυθεί. Και κερατάς και δαρμένος, δηλαδή, που λέει και η λαϊκή ρήση.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η επί εφτά χρόνια εργολαβική εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε άδεια, με την προϊστάμενη του τμήματός της να μετέρχεται λεξιλόγιο... λιμανιού.

Παρά το γεγονός ότι αποδέχτηκε το αίτημα, στο ευχαριστήριο μήνυμα της εργαζόμενης απάντησε με υβριστικές εκφράσεις.

Η ακατανόητη αυτή συμπεριφορά δεν είναι και τόσο ακατανόητη, καθώς ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) έχει γίνει συχνά αποδέκτης καταγγελιών για την προβληματική συμπεριφορά της εν λόγω προϊσταμένης.

Η εργαζόμενη -μάταια- απευθύνθηκε στην εταιρεία της, την ICAP Outsourcing, αφού όταν γνωστοποίησε το περιστατικό, έλαβε την απάντηση: «Το κλείνουμε (σ.σ. το στόμα) και προχωράμε», καθώς η ΕΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της εργολαβικής εταιρείας.

Η εργαζόμενη στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή και τον τομεάρχη του τμήματος.

Δεν ήταν αρμόδιοι...

Οι δύο εκπρόσωποι της διοίκησης της τράπεζας είπαν ότι δεν είναι οι ίδιοι αρμόδιοι για τη διαχείριση του προβλήματος και ότι «δεν συντρέχει λόγος να απευθύνεται εργαζόμενος της Εθνικής Τράπεζας σε εργαζόμενο τρίτης εταιρείας», υπενθυμίζοντας ουσιαστικά το γεγονός ότι οι εργολαβικοί -παρά το γεγονός ότι απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο και προσφέρουν ισότιμη εργασία με τους μόνιμους υπαλλήλους της τράπεζας- είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Εστω κι έτσι, το ζήτημα φαινομενικά έληξε εκεί, με τη «συγγνώμη» προς την εργαζόμενη. Τότε όμως άνοιξε το κουτί της Πανδώρας...

Η εργαζόμενη άρχισε να δέχεται πιέσεις από την εργοδότρια εταιρεία να υπογράψει χαρτί ότι είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, πράγμα το οποίο ουδέποτε δέχτηκε να κάνει.

Κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπως ήταν φυσικό, η οποία συνεδρίασε στις 31 Ιανουαρίου του 2017 και απεφάνθη ότι η εργοδότρια εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίζει καλοπροαίρετα τους εργαζομένους, οι οποίοι μάλιστα έχουν γραπτές συστάσεις, αναφερόμενη στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν κοινοποιηθεί στην τράπεζα σχετικά με την άψογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση της εν λόγω εργαζόμενης αλλά και στο συγχαρητήριο e-mail από τον τομεάρχη της ΕΤΕ, που αναφερόταν με πολύ θερμά λόγια στην άριστη απόδοσή της. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου, η εργαζόμενη απολύθηκε.

«Κάπως έτσι οι καλοί υπάλληλοι της τράπεζας διώκονται. Επιβιώνουν μόνο όσοι, και για όσο διάστημα, αντέχουν τις προσβολές της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους. Πρέπει τώρα να δώσουμε ένα τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές όσων θεωρούν ότι διοικούν το τσιφλίκι τους. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταπάτηση της αξιοπρέπειάς μας δεν θα γίνουν ανεκτά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΔΑΠΤΤ.

Στις 13 Μαρτίου θα συζητηθεί εκ νέου η εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας, με τον Σύλλογο και την εργαζόμενη να διεκδικούν επαναπρόσληψη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Είσαι έγκυος; Απολύεσαι!
Η λέξη «γαλέρα» δεν χρησιμοποιείται τυχαία για να περιγράψει τις συνθήκες εργασίας των εργολαβικών στα τηλεφωνικά κέντρα. Οι ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων φέρνουν στο φως τις πρακτικές των εταιρειών...
Είσαι έγκυος; Απολύεσαι!
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Απολύσεις φυλάκων με φαιδρά επιχειρήματα
Στον χορό των απολύσεων μπαίνουν πλέον και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη των καταστημάτων και αποθηκών της Εθνικής Τράπεζας στην Αττική, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Δανειζομένου...
Απολύσεις φυλάκων με φαιδρά επιχειρήματα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οποιος συνδικαλίζεται, απολύεται στη «γαλέρα» του Μοσχάτου
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς φαίνεται ότι προσέβαλε την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο...
Οποιος συνδικαλίζεται, απολύεται στη «γαλέρα» του Μοσχάτου
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι ενοικιαζόμενοι στη γαλέρα
Καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στο Μοσχάτο βλέπουν το φως της δημοσιότητας η μία μετά την άλλη, ύστερα από τη μαζική απόλυση 50 ενοικιαζόμενων...
Οι ενοικιαζόμενοι στη γαλέρα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Δεκαεφτά άνθρωποι στην ανεργία... με το γράμμα του νόμου
Χωρίς καμία προειδοποίηση και κανένα κοινωνικό κριτήριο, η εταιρεία Mellon Technologies προχώρησε στις 31 Μαΐου σε δεκαεφτά ακόμη απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου που επί σειρά ετών υπηρετούσαν σε καίριες...
Δεκαεφτά άνθρωποι στην ανεργία... με το γράμμα του νόμου
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Πήραν πίσω την απόλυση στην ICAP
Ανακλήθηκε η απόλυση της αναπληρώτριας γραμματέως του νεοσύστατου Συλλόγου Εργαζομένων στην ICAP Outsourcing Solutions ύστερα από παρέμβαση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού στον Τραπεζικό Τομέα, του...
Πήραν πίσω την απόλυση στην ICAP

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας