Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών δεν αυξάνονται, σύμφωνα με τον υφυπουργός Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος δήλωσε («Πρακτορείο 104,9 Fm») ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών συνδέονται πλέον με το πραγματικό τους εισόδημα, αίτημα το οποίο έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.

Χαρακτήρισε «υπόδειγμα» τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με τη δημιουργία του απέδειξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει έναν τεράστιο φορέα δίκαιης ασφάλισης, κάτι που άλλες χώρες χρειάστηκαν χρόνια για αν επιτύχουν.

Ακόμη είπε ότι μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα ΕΦΑΠΑΞ, και ότι για πρώτη φόρα από εδώ και στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε εάν μετά τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης προκύπτει πλεονάζον προσωπικό που κινδυνεύει με απόλυση, ο κ. Πετρόπουλος απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο και υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες.

Αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι πλέον έχει αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που πρέπει όλη η κοινωνία να ταχθεί στο πλευρό της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, δεν έχει απέναντί της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών.

«Χρειαζόμαστε τη συμπαράταξη στο εσωτερικό της χώρας, θέλουμε τη στήριξη των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει η αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για τους τρόπους ενημέρωση των ασφαλισμένων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε τους απορία.