Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην εκπνοή του 2016, υπογράφηκε η σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση του ακινήτου των 490 στρεμμάτων στη βόρεια Κέρκυρα. 

Συγκεκριμένα, η ιδιωτικοποίηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της μεταβίβασης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για το σκοπό της αξιοποίησης του ανωτέρω ακινήτου.

Ηταν η πρώτη που προωθήθηκε το 2012 από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά προσέκρουσε σε μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω σοβαρών ελλείψεων στους σχεδιασμούς. 

Το ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα του ακινήτου ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χθες καταβλήθηκαν τα 10 εκατομμύρια.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει η σύμπραξη των εταιρειών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund II LP» και «NCH Balkan Fund LP».  

Σύμφωνα με τη δική τους πλευρά, η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.