Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ίσως προχωρήσει προς αυτή και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών. Ο Μάριο Σεντένο δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να επικρίνει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και πιθανόν να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση», είπε ο Σεντένο.
«Ο υπουργός Σόιμπλε αντιμετωπίζει εδώ ένα δίλημμα», εκτίμησε ο Πορτογάλος ομόλογός του και πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση διαθέτει πολύ ισχυρούς θεσμούς. Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα περισσότερα προβλήματα».
Επίσης επέκρινε τον Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι «υπάρχει πολύ περιθώριο για τη βελτίωση» των κανόνων για το χρέος. «Πρέπει κάποια μέρα να ανανεώσουμε και να αντικαταστήσουμε τους κανόνες αυτούς», πρόσθεσε ο Σεντένο.
