Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τι εστί «ολοκλήρωση της αξιολόγησης» αντιλαμβάνονται πλέον 6 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Από χθες οι μισθωτοί βρήκαν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς μισθοδοσίας καθώς μπήκε σε εφαρμογή η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης, και πλέον, μαζί με τους συνταξιούχους που είδαν να κόβεται ή να ψαλιδίζεται το ΕΚΑΣ, κοιτάνε πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Τα «κακά μαντάτα» του Ιουλίου περιλαμβάνουν και την αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων (από χθες) αλλά και την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος στο τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, όποιος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε διάστημα 15 ημερών δεν πληρώσει είτε τον φόρο εισοδήματος είτε τη δόση του, τότε το ηλεκτρονικό σύστημα τον αποβάλλει από τη ρύθμιση.

Μικρή ανάσα θα πάρουν οι φορολογούμενοι τον Αύγουστο, άλλα από τον Σεπτέμβριο αρχίσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Για περισσότερους από 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων το εκκαθαριστικό θα είναι «φωτιά», καθώς θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη και τριπλάσιους φόρους σε σχέση με το 2015, καθώς στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται για πρώτη φορά όλα τα αγροτεμάχια, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου.