Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι φορολογούμενοι πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, θα μπορούν να εντάξουν την οφειλή τους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων. Νέες δόσεις για νέα χρέη ρυθμίζονται στην αρμόδια ΔΟΥ. Οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα ώστε να υπαχθούν στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους.

Στις 16 Αυγούστου οποιαδήποτε νέα οφειλή λόγω χρεωστικού εκκαθαριστικού που δεν έχει πληρωθεί τερματίζει τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.

Από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής, εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και εξής.

Πιο αναλυτικά, με βάση το άρθρο 4 του ν. 4346/2015:

1) Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις χάνεται εφόσον προκύψουν νέες οφειλές προς το δημόσιο και δεν εξοφληθούν εντός 30 ημερών από την λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους ή εντός 15 ημερών από την λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους, εάν η προθεσμία αυτή λήγει μετά την 30η-6-2016, δηλαδή από την 1η-7-2016 και μετά.

2) Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις δεν χάνεται εάν ο οφειλέτης υπαγάγει τις νέες οφειλές του στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων, που προβλέπεται από το άρθρο 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), πριν οι οφειλές αυτές γίνουν έστω και εν μέρει ληξιπρόθεσμες.

Η αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. θα πρέπει, δηλαδή, να υποβληθεί πριν την λήξη της προθεσμίας καταβολής έστω και μίας δόσης της νέας οφειλής.

Η δυνατότητα υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. παρέχεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος προσέλθει αυτοπροσώπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 12 δόσεων του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. δεν παρέχεται στους φορολογούμενους μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET.