Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας, σύμφωνα με την Handelsblatt, που γράφει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες. 

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει νόημα και κανένα επιχείρημα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

«Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους», σημειώνει το δημοσίευμα για να συμπληρώσει:

Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους.

Θυμίζουμε ότι άλλωστε ο υπουργός Οικονομικώνς της Γερμανίας είχε παραπέμψει τη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους στο… 2025.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle