Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αύριο Τετάρτη 20/1 και 4ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των επιστημονικών φορέων την Πέμπτη 21/1 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με αφορμή το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης καθώς και στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας μετά τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), αντίστοιχα. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Πεποίθηση των γιατρών είναι ότι το νομοσχέδιο έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και δεν στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος.

Επιπλέον, διαπιστώνουν ότι οι εισφορές που προβλέπονται είναι πάνω από τα όρια της αντοχής και της βιωσιμότητας κάθε ατομικής δραστηριότητας των ιατρών και το νομοσχέδιο εντείνει τα φαινόμενα της παραοικονομίας, δημιουργεί αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, οδηγεί σε υπαλληλοποίηση -ιδιαίτερα τον νεότερο ιατρό- και σε μετανάστευση του πλέον ικανού και αξιόμαχου ιατρικού δυναμικού της χώρας.

Οι γιατροί καλούν τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να αποσύρει το συγκεκριμένο σχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο, σημειώνουν, δεν στηρίζεται και δεν συνοδεύεται από καμία αναλογιστική ή οικονομική μελέτη και ζητούν την έναρξη διαλόγου, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα είναι βιώσιμο και δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση.