Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποίησε ότι χθες Τρίτη 13 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, η ορκωμοσία των νέων μελών του, Παναγιώτη Τσακλόγλου και Δημητρίου Θ. Παπαλεξόπουλου.
Ο κ. Τσακλόγλου διορίστηκε ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής με το από 7.5.2025 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ 511/7.5.2025) με εξαετή θητεία, συμμετέχει, δε, και στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 35Α του Καταστατικού της. Ο κ. Παπαλεξόπουλος εξελέγη σύμβουλος από την 92η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 8.4.2025 με τριετή θητεία.
Στη νέα σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος μετέχουν: Γιάννης Στουρνάρας (διοικητής), Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης (υποδιοικητής), Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (υποδιοικήτρια) και σύμβουλοι οι Γεώργιος Ε. Καββαθάς, Γεώργιος Ι. Καρανίκας, Βασίλειος Δ. Κωτσοβίλης, Ιωάννης Δ. Μασούτης, Θεοδόσιος Σ. Πανάικας, Δημήτριος Θ. Παπαλεξόπουλος, Ιωάννης Α. Ρέτσος, Παναγιώτης Τσακλόγλου και Χρήστος Δ. Χατζηεμμανουήλ.
