Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη σοβαρή ανησυχία του για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου από 1η Ιουλίου 2025 εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) και ζητά τον επανασχεδιασμό με βάση τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, προτείνοντας την αναβάθμιση της πλατφόρμας myData ως δημόσιου και δωρεάν εργαλείου τιμολόγησης, ώστε να μην είναι υποχρεωτική η συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες.

Προτείνει επίσης η αρχική εφαρμογή να αφορά αρχικά μόνο επιχειρήσεις με ΚΑΔ χονδρικής, τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με το νέο πλαίσιο, τη σταδιακή εφαρμογή, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τη μετάθεση της πλήρους εφαρμογής για την 1η Οκτωβρίου 2025, λόγω της χρονικής πίεσης από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αυξημένες θερινές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Ο ΕΣΠ καλεί την πολιτεία να τοποθετήσει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της αγοράς σε ρεαλιστικό πλαίσιο, διασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση, χωρίς πρόσθετα κόστη και με συνθήκες ίσων ευκαιριών και πραγματικής υποστήριξης για όλες τις επιχειρήσεις.