Επικοινωνιακή προβολή από τους πόρους των φορολογουμένων χρηματοδοτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, η οποία για το 2025 διέθεσε 8.000 ευρώ στην κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων των δύο υποδιοικητών της.
O Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΠΟ) της ΔΥΠΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για αδικαιολόγητες εγκρίσεις δαπανών ρωτώντας τι δαπάνες μπορεί να συμπεριληφθούν στα παραπάνω έξοδα, αφού «για κάθε εκδήλωση, ημερίδα, μετακίνηση εκτός έδρας όλα τα έξοδα του διοικητή και των υποδιοικητών είναι πληρωμένα με άλλες εγκριτικές αποφάσεις και μάλιστα με ποσά που και πάλι είναι προκλητικά».
Ο ΠΑΣΥΠΟ σημειώνει ότι πριν από λίγους μήνες η διοίκηση της Υπηρεσίας αποφάσισε την αγορά δύο κινητών τηλεφώνων, αξίας 1.500 ευρώ το καθένα, για τους υποδιοικητές. Θυμίζει ότι το διήμερο ταξίδι της υποδιοικήτριας Γ. Χορμόβα την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες στοίχισε 1.690 ευρώ στη ΔΥΠΑ. Θυμίζει επίσης τις δαπάνες μετακίνησης 677 ευρώ για να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εργασίας, Π. Τσακλόγου, την Ελλάδα σε υπουργική σύνοδο στις 20-21 Φεβρουαρίου.
Τέλος, ο Σύλλογος υποστηρίζει πως πρόκειται για αντίφαση σε σχέση με τον κοινωνικό σκοπό τον οποίο επιτελεί η Υπηρεσία, απευθύνοντας έκκληση στη διοίκησή της να σταματήσει τις αποφάσεις εξόδων και δαπανών για δημόσιες σχέσεις.
