Στον δείκτη FTSE/X.A. Large Cap εντάχθηκαν με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι μετοχές του ομίλου AKTOR. Η πορεία του Ομίλου AKTOR τεκμηριώνει την αισιοδοξία των στελεχών του. Το 2022, όταν η Winex Investments εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, η κεφαλαιοποίησή του ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και αντίστοιχα ο όμιλος έχει πενταπλάσιο κύκλο εργασιών, θετικό EBITDA, υπερτριπλάσιο ανεκτέλεστο και δεκαπλάσιο προσωπικό σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.
Μέσα στο 2025 ο όμιλος AKTOR αναμένεται να ολοκληρώσει σημαντικές εξαγορές σε νέους κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια και το Real Estate, ώστε να διαφοροποιηθούν οι πηγές των εσόδων του και να συγκροτήσει ένα καλύτερο οικονομικό προφίλ. Ταυτόχρονα υλοποιεί έναν ριζικό εταιρικό μετασχηματισμό, που θα αυξήσει την παραγωγικότητά του και θα συμβάλει σε βελτιωμένη κερδοφορία και υψηλότερη απόδοση.
Οι άνθρωποι της AKTOR ολοκλήρωσαν έργα με δύσκολες και απαιτητικές προκλήσεις, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος και τα μεγάλα έργα της Ρουμανίας, έργα στα οποία οι ρυθμοί παραγωγής εκτοξεύτηκαν μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από τον όμιλο στα τέλη του 2023.
