ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γ.Κ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αδικήσαμε τη διοίκηση της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. στο χθεσινό δημοσίευμά μας για την απόφαση να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας του Δημοσίου (υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) που εκπονεί έργα ψηφιακού μετασχηματισμού δεκάδων φορέων του Δημοσίου. Γράψαμε, λοιπόν, ότι το έργο, το οποίο οι εργαζόμενοι του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας θα μπορούσαν να εκπονήσουν οι ίδιοι και με λιγότερη δαπάνη, έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Λάθος! Εχει τα διπλά, για την ακρίβεια μαζί με τον ΦΠΑ φτάνει τα 1.239.000 ευρώ.

Οπως διαβάζουμε στο πρακτικό της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 31/12/2024, και ώρα 14.00 μ.μ., η διοίκηση ενέκρινε ομόφωνα τη διενέργεια «Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού άνω των ορίων» για «Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» και το Τεύχος Διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού με μέγιστο προϋπολογισμό χωρίς ΦΠΑ 999.500 ευρώ +ΦΠΑ (24%) 239.880 ευρώ.

Κριτήριο ανάθεσης αναφέρεται η σχέση ποιότητας-τιμής προσφοράς, αν και όπως κατήγγειλε ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΔΥΤΕ, η εκ των ενόντων υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της νευραλγικής δομής από το εξειδικευμένο δυναμικό του, που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει περίπλοκες εφαρμογές όπως το gov.gr, θα κόστιζε πολύ λιγότερα και με εγγυημένη ποιότητα. Περιμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον τις προσφορές ιδιωτικών εταιρειών στον διαγωνισμό (αν είναι πάνω από μία…) για να δούμε την πηγή έμπνευσης αυτής της εξόφθαλμα παράδοξης επιλογής.