Ουδείς έγινε σοφότερος μετά την ανακοίνωση της Attica Bank προς το Χρηματιστήριο αναφορικά με τις δεσμευτικές προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που κατατέθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ενώ είχε δοθεί παράταση λίγων ωρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση-ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι επενδυτές που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές. Ωστόσο ούτε στην προηγούμενη φάση, αυτή των μη δεσμευτικών, είχε γνωστοποιηθεί το πλήθος και τα ονόματα των επενδυτών, με αποτέλεσμα να παραμένει θολό το τοπίο γύρω από την αύξηση που έχει εξαγγείλει η Αttica Bank και θα είναι από 120-240 εκατ. ευρώ με το ανώτατο εύρος να είναι το αναγκαίο ώστε να καλυφθεί το κεφαλαιακό κενό.
Βάσει πληροφοριών (και φημών), δεσμευτικές προσφορές για να συμμετάσχουν στην αύξηση κατέθεσαν οι Βain Capital, JC Flower, Εllington, Hinduja Group, γνωστοί και ως Ινδοί επενδυτές, αλλά και το ΤΜΕΔΕ. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των προσφορών, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι επενδυτές θέτουν ως προϋπόθεση περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων.
Οι σύμβουλοι της τράπεζας μπαίνουν σε φάση διαβούλευσης με τους υποψήφιους επενδυτές και στη συνέχεια η Τράπεζα της Ελλάδος θα εξετάσει το προφίλ των επενδυτών, αν πράγματι υπάρχουν τα κεφάλαια, την ποιότητά τους και στη συνέχεια θα ενημερωθεί ο SSM. Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank -μεγαλύτερος μέτοχος της οποία σήμερα είναι το ΤΧΣ με 68,2%- έχει εξαγγείλει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ 120-240 εκατ. ευρώ, με το υψηλό όριο να κρίνεται αναγκαίο.
