ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Αρτεμις Σπηλιώτη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Διευκρινίσεις για τις εταιρείες συμβούλων, τις αμοιβές τους και το έργο που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας αναμένεται να δώσει σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, έπειτα από τον θόρυβο που προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα.

Αφορμή ήταν μια καταγγελία προ δύο μηνών εργαζομένων της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εθνικής Ασφαλιστικής», στην οποία αναφερόταν: «Πληροφορηθήκαμε ότι η Εθνική έχει συνάψει σύμβαση και δίνει για δύο χρόνια 52 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες συμβούλων, την Oliver Wyman, V+O και Egon Zehnder, με στόχο τη μελέτη για την περικοπή του λειτουργικού της κόστους. Σχετικά δε με την Oliver Wyman, φέρεται με βάση τη σύμβαση να παίρνει 300.000 ευρώ την εβδομάδα».

Το θέμα ξαναείδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα», το οποίο ζητούσε, μέσω του τίτλου του, απαντήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά. Ακολούθησαν, χτες, η τηλεόραση του ΑΝΤ1 και «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση της ΕΤΕ είναι σε αναβρασμό, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την έκδοση ανακοίνωσης που αναμένεται σήμερα.

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν με τη σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής, το ποσό των 52 εκατ. που αναφέρεται στην καταγγελία και στο δημοσίευμα απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αλλες πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν ότι και στο διοικητικό συμβούλιο ασκήθηκε έντονη κριτική για το θέμα των αμοιβών σε συμβούλους.

Αυτό πάντως που προκάλεσε… αίσθηση είναι ότι τρία συμπολιτευόμενα μέσα δεν «χαρίστηκαν» -και καλώς- στη διοίκηση της τράπεζας και ειδικότερα στον Παύλο Μυλωνά, που έχει δεσμούς με το μέγαρο Μαξίμου (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «κουμπαριά» με τον πρωθυπουργό) και διαδέχθηκε τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με τις ευλογίες της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Ιούλιο του 2018.

Τότε μάλιστα ο έτερος υποψήφιος, ο Νίκος Καραμούζης, αποσύρθηκε στο «παρά ένα» της κούρσας αφήνοντας σαφέστατες αιχμές μέσω twittter: «Τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για την εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στην πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».