ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr · Μάριος Χριστοδούλου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ παρέμειναν και τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να επεξεργάζεται σχέδιο ταχείας μείωσης αυτών των οφειλών.

Πάντως, ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους τείνει να καταστεί μόνιμο «προαπαιτούμενο» για τη χώρα, πριν και μετά τα μνημόνια, παρά τα δάνεια που ελήφθησαν από τον ESM για αυτόν τον σκοπό. Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου δείχνουν ότι τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν σε 2,179 δισ. ευρώ έναντι 2,182 δισ. ευρώ τον Μάιο 2018.

Οι περισσότερες οφειλές προέρχονταν τον Ιούνιο από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (594 εκατ. ευρώ) και τα Νοσοκομεία, και ακολουθούσαν οι οφειλές των ΔΕΚΟ με 269 εκατ. ευρώ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 213 εκατ. ευρώ.