Την πρώτη της έξοδο στις αγορές αποφάσισε η νέα κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την εκλογή της, με την έκδοση 7ετούς ομολόγου.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί άνοιξε το βιβλίο προσφορών, διαδικασία την οποία η Αθήνα ανέθεσε στις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον» και εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές.
Λίγες ώρες αργότερα καταγραφόταν ισχυρή ζήτηση από μακροχρόνιους θεσμικούς επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές των επενδυτών υπερβαίνουν τα 12,5 δισ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που επιδιώκει να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η υψηλή ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση του νέου ομολόγου να διαμορφώνεται σε χαμηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 1,9%, από το 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.
Αυτή είναι η τρίτη έξοδος στις αγορές εντός του 2019, καθώς ο ΟΔΔΗΧ είχε προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, καλύπτοντας περίπου το 70% του φετινού προγράμματος δανεισμού του καθώς άντλησε περίπου 5 δισ. ευρώ.
