Την παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport πριν από το Πάσχα ανακοίνωσε χθες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, πρόεδρος της διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αρμόδια πηγή του επενδυτικού ομίλου. Πρόκειται για εξέλιξη με ξεχωριστό ειδικό βάρος λόγω των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Το τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί όλες οι συμφωνίες που αφορούν τους εργαζομένους, τη φύλαξη, την πυρασφάλεια και τις υγειονομικές υπηρεσίες που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις. Ειδικά στον τομέα της Υγείας χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις γιατί η σύμβαση ήταν ασαφής.
Εχει επίσης υπογραφεί η σύμβαση για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και αεροπορικών υποδομών, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα ώς το καλοκαίρι. Οι συνολικές επενδύσεις ώς το 2021 θα ξεπεράσουν τα 330 εκατ. ευρώ και ώς το τέλος της 40ετούς παραχώρησης θα διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ.
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διαχείριση των αεροδρομίων και να δοκιμαστούμε στα δύσκολα», είπε στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωπος της Fraport Greece, που θεωρεί ότι η αυξημένη κίνηση των πασχαλινών διακοπών είναι ευκαιρία για καλύτερη προσαρμογή.
Διευκρίνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη προσωπικού, το οποίο έχει περάσει από εκπαιδευτικές διαδικασίες 25.000 ωρών ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα σύνθετα καθήκοντά του.
Στη χθεσινή δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης το Δημόσιο θα εισπράξει άμεσα 1,233 δισ. ευρώ. Αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγές όρων, επισημαίνοντας ότι «οι διαδικασίες ήταν επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».
Το «καρφί» δεν έμεινε αναπάντητο από τη Ν.Δ. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Ελληνες» και υπενθυμίζει ότι οι Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Γιώργος Σταθάκης είχαν ταχθεί κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικές υποδομές.
Κάνει επίσης λόγο για δύο χρόνια καθυστερήσεων και προσθέτει ότι «στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Προφανώς οι αρμόδιοι της Ν.Δ. αγνοούν ότι τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τον ιδρυτικό του νόμο, κατατίθενται σε λογαριασμό του εξωτερικού και διατίθενται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Παρακρατείται μόνον ένα καθορισμένο ποσοστό για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου.
«Παρότι δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της Ν.Δ., παραμένω ψύχραιμος και όχι “υπερήφανος”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Ευτυχώς βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με “υπερηφάνεια” ακόμη υποστηρίζει», ανταποδίδει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
