ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Κάποιο κράτος-μέλος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τροποποίηση των Σχεδίων του για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα. Θα γίνει αξιολόγηση, υπάρχει μια σχετική διαδικασία για την έγκριση αυτών των τροποποιήσεων, αλλά πάντως υπάρχει η δυνατότητα, αν κάποιο κράτος-μέλος αποφασίσει να την επικαλεστεί».

Η απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωκοινοβουλίου, ανοίγει σαφώς παράθυρο αναδιάταξης στην κατανομή των κονδυλίων του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 30,5 δισ. ευρώ, υπέρ της ανάταξης των πυρόπληκτων περιοχών και της ενίσχυσης της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και της πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, το έκανε ακόμη πιο συγκεκριμένο: «Για την τροποποίηση των εθνικών σχεδίων, χρειάζεται μια σταθερή αξιολόγηση κόστους επενδύσεων για την ανασυγκρότηση που επιβάλλεται, αλλά νομίζω ότι είναι εφικτό μια τέτοια διαδικασία να κινητοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες». Επομένως, το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε σχετική πρόθεση, διότι μέχρι στιγμής έχει σιωπήσει στο σχετικό αίτημα.