ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ: Σε 4,2 εκατ. έφτασαν στο τέλος του 2019 οι γραμμές σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης, καλύπτοντας το 38,9% του πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Κατά την ίδια έκθεση, σχεδόν το 100% των γραμμών αντιστοιχεί πλέον σε ονομαστικές download ταχύτητες πρόσβασης άνω των 10Mbps. Οι γραμμές υπερ-υψηλών ταχυτήτων (από 100 Mbps και άνω) συνιστούν μόλις το 1,8% των ευρυζωνικών γραμμών, ενώ στις υψηλές ταχύτητες (από 30 Mbps έως 100 Mbps) αντιστοιχεί το 26,9% των ευρυζωνικών γραμμών της χώρας. Πάνω από 9 εκατομμύρια είναι οι ενεργοί συνδρομητές κινητής ευρυζωνικότητας (δεδομένα κινητών τηλεφώνων).


ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Δηκτικά υποδέχθηκε ο τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος την τοποθέτηση του Μιχάλη Μασουράκη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η θητεία του κ. Μ. Ψαλιδόπουλου. «Η Ν.Δ., συνεχίζοντας την παράδοσή της στις αξιόπιστες και σταθερές προβλέψεις, τοποθέτησε εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ -αφού υπηρέτησε πιστά το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη” και τον ΣΕΒ- τον κ. Μασουράκη.

Οικονομολόγο που το 2010 έγραφε στους Financial Times ότι “αδράξαμε την ευκαιρία” και μπήκαμε στα μνημόνια, προέβλεπε ότι το 2011 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα αποφέρει αναπτυξιακό μέρισμα και ότι το χρέος έχει σταθεροποιηθεί στο 144% του ΑΕΠ. Αριστα!» ήταν το σχόλιο του κ. Τσακαλώτου.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤ: «Μακριά από τις ρυπογόνες βιομηχανίες εντάσεως άνθρακα» είναι η αυστηρή σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις εποπτευόμενες τράπεζες της Ευρωζώνης. Ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Αντρέα Ενρία, προειδοποίησε χθες ότι μια απότομη μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα θα είχε σημαντική επίπτωση σε οικονομικούς κλάδους που είναι ευαίσθητοι στο κλίμα, προκαλώντας αύξηση των ζημιών του τραπεζικού συστήματος έως και 60%. Ο Ενρία επισήμανε ότι περί το 15% των ανοιγμάτων μεγάλων τραπεζών αφορά εταιρείες με τη μεγαλύτερη ένταση σε άνθρακα.