• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.2°C / 32.2°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 30.8°C
  2 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.1°C / 33.7°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  1 BF
  30%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  4 BF
  32%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.5°C / 30.7°C
  3 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 27.0°C
  4 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.6°C / 32.4°C
  3 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.2°C / 29.3°C
  5 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  4 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 27.8°C
  5 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 27.7°C
  3 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 28.9°C
  3 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.5°C
  4 BF
  42%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.4°C / 32.2°C
  3 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.4°C / 32.0°C
  3 BF
  28%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  0 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 31.5°C
  4 BF
  56%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.2°C / 29.2°C
  2 BF
  22%
Αποστάσεις της διοίκησης της Alpha Bank για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποστάσεις της διοίκησης της Alpha Bank για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αποστάσεις από την πρωτοφανή προτροπή για τιμωρία όσων εργαζομένων δεν εμβολιάζοναι κατά του κορονοϊού, που απήυθυνε σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank, πήρε η δίοικηση της Τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «η επιτυχής διαχείριση των διαδοχικών πανδημικών κυμάτων αποτελεί απόδειξη της ετοιμότητας του Ομίλου αλλά και της συνειδητής προσωπικής ευθύνης κάθε μέλους της Οικογένειας της Alpha Bank για την προστασία του εαυτού του, των οικείων του και των συναδέλφων του. 

Αυτή η προσωπική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας και υπερτερεί οποιωνδήποτε απαγορεύσεων ή/και άλλων μέτρων, πολλώ δε μάλλον όταν τέτοια μέτρα δεν τα νομοθετεί η Ελληνική Πολιτεία. Εξυπακούεται, ότι ο Όμιλος της Alpha Bank θα επιμείνει στην πρόσθετη – πλέον των μέτρων της Πολιτείας – προσπάθεια για την προάσπιση της συλλογικής υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού».

Η ανακοίνωση της τράπεζας

Η Alpha Bank εφαρμόζει, από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, όλα τα θεσπιζόμενα και προτεινόμενα από την Πολιτεία μέτρα για την προστασία της υγείας του Προσωπικού και των Πελατών της, διατηρώντας παράλληλα σε λειτουργία το σύνολο του Δικτύου της σε όλη την χώρα. 

Επιπλέον ανέλαβε σειρά πρόσθετων δράσεων, όπως, ενδεικτικά, την εφαρμογή υψηλότερων ποσοστών τηλεργασίας, την προληπτική απομάκρυνση, μετά από εισήγηση των ιατρών της, του συνόλου του προσωπικού από χώρους στους οποίους υπήρξε κρούσμα ή υποψία κρούσματος, και την αντικατάστασή του με άλλες ομάδες συναδέλφων, τον εντατικό καθαρισμό και απολύμανση των χώρων εργασίας, τη διαρκή ενημέρωση του προσωπικού κ.λπ. 

Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, η Alpha Bank συντάσσεται πλήρως με την εθνική προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, μέσα και από τους μαζικούς εμβολιασμούς, που σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, αποτελούν το κύριο και πλέον αποτελεσματικό όπλο της ανθρωπότητας έναντι του Covid-19. 

Η Alpha Bank κατανοεί ταυτόχρονα και την αγωνία όλων για τον περιορισμό των κρουσμάτων στους χώρους εργασίας και, ευρύτερα, στην κοινωνία και για τον λόγο αυτό λαμβάνει και τις παραπάνω πρόσθετες πρωτοβουλίες. 

Η επιτυχής διαχείριση των διαδοχικών πανδημικών κυμάτων αποτελεί απόδειξη της ετοιμότητας του Ομίλου αλλά και της συνειδητής προσωπικής ευθύνης κάθε μέλους της Οικογένειας της Alpha Bank για την προστασία του εαυτού του, των οικείων του και των συναδέλφων του. 

Αυτή η προσωπική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας και υπερτερεί οποιωνδήποτε απαγορεύσεων ή/και άλλων μέτρων, πολλώ δε μάλλον όταν τέτοια μέτρα δεν τα νομοθετεί η Ελληνική Πολιτεία. Εξυπακούεται, ότι ο Όμιλος της Alpha Bank θα επιμείνει στην πρόσθετη – πλέον των μέτρων της Πολιτείας – προσπάθεια για την προάσπιση της συλλογικής υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Με επιστολή τους στη διεύθυνση συνδικαλιστές της Alpha Bank ζητούν να τεθούν σε υποχρεωτική άδεια όσοι δεν εμβολιάζονται «ώστε να ωριμάσει η σκέψη τους για την αποδοχή του εμβολιασμού». Σε αντίθετη περίπτωση, καλούν τη διεύθυνση να σταματήσει να καταβάλλει τον μισθό «για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του άλλου συνδικαλιστικού συλλόγου της Τράπεζας (Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank - Εμπορικής / ΕΝ.Α.Σ.).

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Το απροκάλυπτο bullying δεν έχει θέση στους εργασιακούς χώρους. Οι συνταγματικές προβλέψεις και οι ατομικές ελευθερίες δεν εφαρμόζονται α λα καρτ» και πως «Είναι εξωφρενικό να προτείνει «συνδικαλιστικό» όργανο την κατ΄οίκον παραμονή χωρίς μισθό μέχρι να συνετισθεί ο ανυπάκουος. Ας του δίνουν και μια πετονιά και ένα εισιτήριο για ένα ξερονήσι να αναλογιστεί ξένοιαστος και να ανακάμψει».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Πρωτοφανής «συνδικαλισμός» στην Alpha Bank με αφορμή τον εμβολιασμό κατά της Covid
Με επιστολή τους στη διεύθυνση οι συνδικαλιστές της Alpha Bank ζητούν να τεθούν σε υποχρεωτική άδεια όσοι δεν εμβολιάζονται «ώστε να ωριμάσει η σκέψη τους για την αποδοχή του εμβολιασμού».
Πρωτοφανής «συνδικαλισμός» στην Alpha Bank με αφορμή τον εμβολιασμό κατά της Covid
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Εκκαθαρίζουν και τους εργαζόμενους
Σε συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε έξι συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης, ζητώντας την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους αλλά και την...
Εκκαθαρίζουν και τους εργαζόμενους
Alpha Bank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχίζει η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank
Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Ιουνίου η δημόσια και η διεθνής προσφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώς 800 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, με την ανώτατη τιμή να έχει οριστεί στο 1,2 ευρώ...
Αρχίζει η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στις 28 Ιουνίου ανοίγει η αύξηση κεφαλαίου της Αlpha Bank
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αlpha Bank καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε με 80% την πρόταση της διοίκησης και παρείχε στο διοικητικό συμβούλιο τις σχετικές...
Στις 28 Ιουνίου ανοίγει η αύξηση κεφαλαίου της Αlpha Bank
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Κόψτε μισθούς στους αρνητές»
Με μια πρωτοφανή κίνηση ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank και ο πρόεδρος Τάσος Γκιάτης καλούν τη διοίκηση της τράπεζας να λάβει σκληρά μέτρα –ακόμα και μη καταβολή μισθού– σε βάρος των εργαζομένων-αρνητών...
«Κόψτε μισθούς στους αρνητές»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας