ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Είναι για τον Σεπτέμβριο, αλλά είναι τόσο καλό που σας το λέμε από τώρα, να κάνετε κι εσείς τον προγραμματισμό σας: Ερχεται η Τζέιν Μπίρκιν. Στην Ελλάδα! Μετά από 11 χρόνια! Στο Ηρώδειο έρχεται. Και θα τραγουδήσει τον αγαπημένο της (και πολυαγαπημένο μας) Σερζ Γκενσμπούρ! Υπό τη διεύθυνση του δικού μας σπουδαίου Αλέξανδρου Μυράτ… Με απλά λόγια, μία τέλεια βραδιά.

Η Τζέιν Μπίρκιν, ως γνωστόν, ήταν το έτερον ήμισυ του υπέροχου Σερζ Γκενσμπούρ, ιδιαίτερου καλλιτέχνη (συνθέτη, τραγουδιστή, στιχουργό, σκηνοθέτη κ.ά.). Στη χώρα μας θα βρεθεί στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Gainsbourg Symphonique», συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ίδια θα ερμηνεύσει πολλά από τα τραγούδια του μοναδικού αυτού δημιουργού (L’Anamour, Valse de Melody, Baby Alone in Babylone, La Chanson de Prevert, L’amour de moi, Ces Petits Riens κ.ά.) αλλά κάποια από αυτά θα παρουσιαστούν και σαν συμφωνικά κομμάτια -κάτι που υλοποιήθηκε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Ενορχηστρωτής, ο Ιάπωνας συνθέτης και πιανίστας Νομπουγιούκι Νακαζίμα.

«Ο Σερζ μού είχε πει κάποτε: “Ενα πράγμα, μεταξύ άλλων, που δε γνωρίζεις, είναι πως είχες το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου”» δήλωσε η Μπίρκιν. «Χρόνια αργότερα συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο. Πράγματι, μου έδωσε το καλύτερο κομμάτι του. Είναι, ίσως, γι’ αυτό το λόγο που τραγουδάω κομμάτια του Gainsbourg στη σκηνή εδώ και τριάντα χρόνια…».

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στις 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 90 – 17 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticketmaster.gr