Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν άντεξαν άλλο την κοροϊδία οι εργαζόμενοι του Mega, τις υποσχέσεις που άκουγαν από τους μεγαλομέτοχους του καναλιού και ποτέ δεν εκπληρώνονταν, οπότε χθες εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση.

«Συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που παραμένουμε απλήρωτοι» γράφουν. «Συμπληρώθηκαν 4 μήνες που οι εργαζόμενοι του Mega παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της Τηλέτυπος, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση. Αντιθέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων».

Και συνεχίζουν: «

Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος να δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της. Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από τη διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα».

Στην κατάληξη της ανακοίνωσής τους αφήνουν υπονοούμενα και για τους μετόχους κάνοντας λόγο για… έργα (Μπόμπολας!) και… ελπίδα (Βαρδινογιάννης!).

«Καλούμε τους μετόχους τής Τηλέτυπος να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του Mega. Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΡΓΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού».

Οσον αφορά την εξέλιξη για την αδειοδότηση του καναλιού, ουδέν νεώτερο από χθες.

Σήμερα θα αποφασίσουν οι τράπεζες αν θα κάνουν αποδεκτό το σχέδιο των μετόχων.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν την απάντηση να είναι αρνητική.

Επίσης σε άλλο όμιλο media, που περιλαμβάνει εφημερίδες και ραδιόφωνα, σφραγίστηκαν δύο επιταγές, ύψους κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αλλες περιπέτειες κι εδώ.