Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της μιλούσε για χρήματα που αφορούν δήθεν στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία και ο Οργανισμός σε καθεστώς «αφαίμαξης» μοιράζει «σε άσχετους με την περίθαλψη και την επικούρηση προορισμούς».
Ωστόσο ο ΕΔΟΕΑΠ στην ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ περιέχει λανθασμένα στοιχεία, πιθανώς από άγνοια ή ελλιπή ενημέρωση.
Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «από τα έσοδα, που ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραττε από το Αγγελιόσημο (είτε απευθείας είτε από κατανομή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στο τέλος κάθε έτους, αφαιρούνταν τα γενικά έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και από το εναπομείναν Αγγελιόσημο διετίθετο 6% στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ: 4,55%, ΕΣΗΕΜΘ: 0,75%, ΕΠΗΕΑ: 0,55, ΕΠΗΕΘ: 0,15%), με τελευταία κατανομή την 31η Δεκεμβρίου 2016.
»Το εν λόγω ποσό του 1,390 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να καταβάλλεται στις δικαιούχους Ενώσεις (βάσει των Ν. 712/1977, 1989/1991, 2328/1995, 2429/1996 και του νέου Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ). Κατά την πρώτη δόση η ΕΣΗΕΑ έλαβε 278.186 ευρώ, η ΕΣΗΕΜΘ 44.183 ευρώ, η ΕΠΗΕΑ 32.920 ευρώ και η ΕΠΗΕΘ 8.439 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων και ο ΕΔΟΕΑΠ είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει».
Και καταλήγει:
«Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι πρόκειται για χρήματα που οφείλει στις Ενώσεις από το 2016 από κατανομή Αγγελιοσήμου και αποπληρώνει την οφειλή αυτήν σιγά-σιγά από τα ταμειακά του διαθέσιμα».
