Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Touλάχιστον 49 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στην πόλη Άντεν της Υεμένης από επίθεση καμικάζι, σύμφωνα με ντόπιους αξιωματούχους, μία εβδομάδα μετά από μία άλλη του Ισλαμικού κράτους κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 50..

Η σημερινή επίθεση έγινε την ώρα που οι στρατιώτες είχαν σχηματίσει ουρά έξω από υπηρεσία κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Κορ Μακσάρ, προκειμένου να πάρουν το μισθό τους. 

Ο βομβιστής αυτοκτονίας προσέγγισε τους στρατιώτες και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος. 

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος υποστηρίζοντας στην στην ανακοίνωσή του «ότι περισσότεροι από 70 “αποστάτες» σκοτώθηκαν από την επίθεση του καμικάζι, που ονομάζονταν Αμπού Χασέμ αλ-Ραντφανί.

Το Άντεν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκεται εξόριστη στη Σαουδική Αραβία. 

Η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος έχουν εκμεταλλευτεί τα σχεδόν δύο χρόνια πολέμου σε μία φτωχή χώρα και διεξάγουν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στα νότια της χώρας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ από το Μάιο έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη 7.000 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα 37.000.