efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένας διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η χώρα του θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια διεθνή προσπάθεια, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των Στενών του Ορμούζ.

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο προβληματισμού «Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ο Ανουάρ Γκαργκάς είπε ότι τα ΗΑΕ επί του παρόντος δεν έχουν ενεργές συνομιλίες με το Ιράν.

Η δήλωση αυτή έγινε εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ.

Λίγο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο είχε εκφράσει την οργή του για μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες δημόσια δήλωσαν απρόθυμες για τέτοια επιχείρηση και είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους στην συμμαχία.