Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει ακάθεκτος τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την κατακραυγή οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπόσχεται την επιστροφή των ομήρων. 

Οι ισχυρισμοί Νετανιάχου έρχονται με νωπές τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ «δέχτηκε» τους όρους συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός δύο μηνών με τη Χαμάς και απαίτησε να την αποδεχτεί και το παλαιστινιακό κίνημα.

«Νιώθω μια βαθιά δέσμευση, πρώτα και κύρια, να διασφαλίσω την επιστροφή όλων των απαχθέντων μας», δήλωσε ο Νετανιάχου στους κατοίκους του κιμπούτς Νιρ Οζ σε βιντεοσκοπημένα σχόλια που δημοσίευσε το γραφείο του. «Θα τους φέρουμε όλους πίσω».

Οι υποσχέσεις Νετανιάχου δόθηκαν από το εν λόγω κιμπούτς, το οποίο ήταν από τους τόπους που «χτύπησε» η Χαμάς στην αιφνιδιαστική επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου έχει αντιμετωπίσει κριτική εντός του Ισραήλ για την παράλειψή του να επισκεφθεί το κιμπούτς, καθώς και για την απόρριψη των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός που θα έφερναν πίσω τους υπόλοιπους ομήρους. Σημειώνεται επίσης ότι διαδηλωτές μπλόκαραν τον δρόμο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κιμπούτς.