Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παραμένουν οι ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή, μετά το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου να αιματοκυλίσει ολόκληρη την περιοχή, κλιμακώνοντας τα χτυπήματα και στρέφοντας το βλέμμα απευθείας στην Τεχεράνη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν κλιμάκωσε σήμερα τη ρητορική, σχολιάζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις σε Γάζα και Λίβανο. Ο Ισμαήλ Μπαγκέι καταδίκασε το Ισραήλ και χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «σύγχρονο Χίτλερ».

«Οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος σε ιερούς τόπους, σχολεία, τζαμιά και δομές υγείας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με όπλα που έχουν δωρίσει οι ΗΠΑ, θυμίζουν τα εγκλήματα του ISIS» είπε για να προσθέσει «η μαζική δολοφονία ανθρώπων και οι επιθέσεις σε τέτοια σημεία είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να έχει μια σοβαρή και αποτελεσματική αντιπαράθεση με τον σύγχρονο Χίτλερ και τους ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος».

Το Ιράν μπορεί να γίνει Γάζα και Βηρυτός

Απειλές, όμως, καταγράφονται και από την πλευρά του Ισραήλ με τον υπουργό Άμυνας της χώρας να επιμένει πως εάν το Ιράν επιτεθεί θα καταλήξει να μοιάζει με τη Γάζα και τη Βηρυτό.

«Οι Ιρανοί δεν άγγιξαν τις δυνατότητες της αεροπορικής μας βάσης» είπε ο Γκαλάντ κατά την επίσκεψή του σε ένα από τα δύο σημεία που δέχθηκαν πλήγματα από το πυραυλικό μπαράζ της περασμένης εβδομάδας «κανένα αεροσκάφος δεν καταστράφηκε, καμία μοίρα δεν βγήκε εκτός λειτουργίας».

Και κλιμακώνοντας υπογράμμισε «όποιος νομίζει ότι μια απλή προσπάθεια να μας πλήξει θα μας αποτρέψει θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στη Γάζα και τη Βηρυτό. Είμαστε δυνατοί στην άμυνα και την επίθεση και θα ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, με τον τρόπου που θα επιλέξουμε, στον χρόνο και το μέρος που θα επιλέξουμε. Και αυτά δεν είναι απλά μια δήλωση ή κατεύθυνση, αλλά ένα σχέδιο εν κινήσει».

Ακυρώνονται οι πτήσεις στο Ιράν

Μέσα σε αυτό το κλίμα και καθώς απομένουν λίγες ώρες από την 7η Οκτωβρίου, όταν και θα κλείσει ένας χρόνος από την έναρξη του αιματοκυλίσματος, το Ιράν ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ακύρωση λόγω επιχειρησιακών περιορισμών, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.