Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η γενοκτονία στη Γάζα με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις επιθέσεις, κυρίως στο Χαν Γιουνίς και σε περιοχές στο μέσον της περιοχής, ενώ από τον ΟΗΕ αναφέρουν πως τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στη Ράφα, την πιο νότια πόλη της Λωρίδας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη συνεχή υποστήριξή της, όπως την τελευταία, έκτακτη, πώληση όπλων, τη δεύτερη μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε επίσης πως η συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο, γνωστή ως «Philadelphi Corridor», πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, επανέλαβε πως ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ ακόμα. « Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Οπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες» διαμήνυσε.

Τέλος, εξαπέλυσε ευθεία νέα απειλή προς την Τεχεράνη λέγοντας πως: «Αν η Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».