Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οκτώ μαχητές της σιιτικής φιλοϊρανικής οργάνωσης Χασντ αλ Σάαμπι του Ιράκ σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο θάνατός τους οφείλεται σε αεροπορική επιδρομή από «άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ τονίζεται ότι η επίθεση είχε στόχο οχήματα και αποθήκες όπλων στην περιοχή Μπουκάμαλ, στη μεθόριο με το Ιράκ.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, η επιδρομή στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στη μεθόριο με το Ιράκ, είχε αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ μεγάλη έκρηξη και «οκτώ Ιρακινοί μαχητές της Χασντ σκοτώθηκαν».

Την επίθεση, που έρχεται σε μια περίοδο που η κρίση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται λόγω της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, επιβεβαιώνουν και άλλα μέσα, μεταδίδει το Associated Press.

Σύμφωνα με το δίκτυο «Deir Ezzor 24», μια ακτιβιστική συλλογικότητα που καταγράφει γεγονότα στην περιοχή των συνόρων, τα αεροσκάφη έθεσαν στο στόχαστρο φορτηγά που μετέφεραν όπλα και αποθήκες όπλων, ενώ η επίσης ακτιβιστική ομάδα «Sound and picture» ανακοίνωσε ότι «άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη» χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους στην Μπουκάμαλ.

Εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και στη Συρία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη τρία χωριά στην περιοχή Μπουκάμαλ, όπου σταθμεύουν φιλοϊρανικές δυνάμεις, έχουν γίνει στόχος άγνωστης ταυτότητας μη επανδρωμένων αεροσκαφών χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.