Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στο Ιράκ από τις βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και 84 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη καθώς διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης.

Μέσα σε δύο μόνο μέρες στις διαδηλώσεις σε όλο το Ιράκ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 52 άνθρωποι ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Την Παρασκευή, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον δύο κυβερνείων, τα οποία πυρπόλησαν, προτού επιτεθούν εναντίον δεκάδων γραφείων πολιτικών κομμάτων και παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Το Σάββατο, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να προσπαθήσουν να διαλύσουν διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι δυνάμεις καταστολής έχουν ενισχυθεί ενώ η χρήση δακρυγόνων που αρχικά ρίχνονταν σε όσους επιχειρούσαν να πλησιάσουν την οχυρωμένη «Πράσινη Ζώνη» της πρωτεύουσας, χρησιμοποιήθηκαν εναντίον και όλων όσων είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Το γεγονός αυτό εξόργισε περαιτέρω τους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον των πολιτικών ελίτ. Οι διαδηλωτές απαιτούν περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και να μπει ένα τέλος στη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα.