Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ευρεία επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων μεταξύ Χαλεπίου και Χομς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των νεκρών είναι 27 μαχητές προσκείμενοι στις κυβερνητικές δυνάμεις, 15 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, 10 άνθρωποι που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη. Επίσης, υπάρχουν τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Επίσης, σκοτώθηκαν και 15 τζιχαντιστές.

«Μπορεί να είναι είτε άμαχοι, είτε παραστρατιωτικοί», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, που μιλά για την πλέον θανατηφόρα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον αμάχων.

Η επίθεση είχε στόχο το Ακαρέμπ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ισμαηλίτες -για παρακλάδι του σιισμού- και την κοινότητα Μαμπουζέ, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, όπου ζουν σουνίτες, ισμαηλίτες, αλαουίτες και άλλοι.

Οι πληροφορίες από το πρακτορείο SANA, αλλά και το Παρατηρητήριο, συντείνουν στο ότι οι περισσότεροι άμαχοι που σκοτώθηκαν, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν με αποκεφαλισμό και τα μέλη τους ακρωτηριάστηκαν.

Επίσης, τρεις άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στο Ακαρέμπ, ένας άνδρας και δύο παιδιά, αποκεφαλίστηκαν και οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ξημερώματα της Πέμπτης οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με σφοδρότητα δύο χωριά στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χάμα, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες είχαν πάρει θέση σε υψώματα και σε ταράτσες σπιτιών.

Επίσης, εισέβαλαν στα σπίτια αποκεφαλίζοντας όποιον έβρισκαν μέσα.

Αν και κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το Ακαρέμπ και ένα τμήμα του Μαμπουζέ. Η περιοχή αυτή είναι πολύ σημαντική στρατηγικά, διότι βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς και ο ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Παρότι «έφτασαν ενισχύσεις, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να τους διώξουν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου.

Στη Γενεύη

Στο μεταξύ, κατά τον 6ο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη για τη Συρία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε ότι οι αντιπρόσωποι του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης αποδέχθηκαν να αρχίσουν μια συζητήσουν για την κατάρτιση νέου Συντάγματος, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην προσπάθεια για πολιτική λύση.