Δημοσιογράφος της μεξικανικής τηλεόρασης δολοφονήθηκε από άγνωστους την Πέμπτη στη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα, Χαβιέρ Κοράλ.
Ο Αρτούρο Άλμπα Μεδίνα ήταν ο διευθυντής και παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο Multimedios. Η τελευταία της έκδοση είχε καταπιαστεί με φαινόμενα διαφθοράς σε αστυνομικούς οργανισμούς της περιοχής.
Το πτώμα του 49χρονου βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, μαζί με ένδεκα κάλυκες. Πρόκειται για τον έκτο δημοσιογράφο ο οποίος δολοφονήθηκε από την αρχή της χρονιάς στο Μεξικό.
Η δολοφονία έρχεται μετά από εκείνη του Χούλιο Βαλδίβια, της εφημερίδας El Mundo της Βερακρούς, το αποκεφαλισμένο πτώμα του οποίου βρέθηκε από τις αρχές την 9η Σεπτεμβρίου.
Στα τέλη Μαρτίου είχε δολοφονηθεί στην Πολιτεία Βερακρούς η δημοσιογράφος Μαρία Έλενα Φεράλ από τα πυρά δύο ενόπλων την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της.
Τον Απρίλιο νεκρός είχε βρεθεί ο δημοσιογράφος Βίκτορ Φερνάνδο Άλβαρες, ο οποίος αγνοούνταν για πάνω από μία εβδομάδα στην Πολιτεία Γκερέρο, στα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με την Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα συνολικά δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2019 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και περισσότεροι από 100 από το έτος 2000.
