Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης έπεσε 10χρονο κορίτσι από συγγενή της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Καθώς πλέον το κοριτσάκι βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Η υπόθεση έχει συντατάξει την επαρχία Μεντόσα στην Αργεντινή.

Το κορίτσι παραπονιόταν στη μητέρα της για πόνους στην κοιλιά και έτσι οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυος 32 εβδομάδων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τον γενικό εισαγγελέα, το κορίτσι «δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος. Είναι λίγο παχουλή και δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος 32 εβδομάδων».

Το κορίτσι κατέθεσε στην εισαγγελέα Σεσίλια Μπίγκνερτ, η οποία στη συνέχεια διέταξε τη σύλληψη του θείου του παιδιού, ηλικίας 23 ετών, που έμενε για κάποιους μήνες στο σπίτι της οικογένειας.

Αν αποδειχθεί ότι είναι ο πατέρας του παιδιού -θα υποβληθεί σε εξέταση DNA-, ενδέχεται να φυλακιστεί για «σεξουαλική κακοποίηση καθ’ εξακολούθηση».

Στην Αργεντινή, η άμβλωση απαγορεύεται. Για να επιτραπεί διακοπή κύησης, πρέπει η εγκυμοσύνη να είναι αποτέλεσμα βιασμού ή να θέτει σε κίνδυνο την ζωή της μητέρας.

Ωστόσο, καθώς το κορίτσι βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οι αρχές και οι γιατροί έκριναν ότι δεν είναι δυνατή η άμβλωση.

Συνεπώς, οι γονείς της 10χρονης θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα αναλάβουν τη φροντίδα του μωρού ή θα το δώσουν για υιοθεσία.