Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το κυνήγι κατά της «τρομοκρατίας» συνεχίζεται στην Τουρκία με τις αρχές να σταματούν τις δραστηριότητες 370 μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα παιδιά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς διευρύνει τις διώξεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς υπεραμύνθηκε αυτής της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, η οποία ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι οργανώσεις δεν κλείνουν, αναστέλλεται η δραστηριότητά τους. Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Από τις 370 ενώσεις στις οποίες αφορά η απαγόρευση, 153 κατηγορούνται ότι συνδέονται με την κίνηση του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, 190 με την κουρδική ανταρτική οργάνωση PKK, 19 με τη μαχητική οργάνωση της άκρας αριστεράς DHKP-C και οκτώ με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως οι έρευνες αναφορικά με τις οργανώσεις συνεχίζονται και υπογράμμισε πως είναι «αποφασισμένο να καταπολεμήσει όλες τις δομές, οργανώσεις και θεσμούς που έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».