Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για πρώτη φορά η πρωτεύουσα της Ιταλίας θα έχει γυναίκα δήμαρχο, προερχόμενη από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, σύμφωνα με τα exit poll που ανακοινώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Οι κάλπες του δεύτερου γύρου των ιταλικών δημοτικών εκλογών έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre, η Βιρτζίνια Ράτζι θα επικρατήσει στη Ρώμη, με ποσοστό από 64% έως 68%. Αντίθετα, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι, φέρεται να συγκεντρώνει από 32% μέχρι 36%.

Στους άλλους δήμους, η κατάσταση έχει ως εξής: 

  • Σκληρή μάχη θα δοθεί στο Τορίνο: τα exit poll προβλέπουν νίκη της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, με ποσοστό από 50% έως 54%. Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, ο Πιέρο Φασίνο των «Δημοκρατικών» του Ρέντσι, ακολουθεί με ποσοστά από 46% έως 50%.
  • Στο νήμα αναμένεται να κριθεί η δημαρχία στο Μιλάνο: ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα εκτιμάται ότι εξασφαλίζει από 49% έως 53%, ενώ ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι ακολουθεί με ποσοστό από 47% έως 51%.
  • Στη Νάπολη, τα exit poll δίνουν άνετη νίκη στον αριστερό, αυτόνομο απερχόμενο δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις με ποσοστό από 61% έως 65%.
  • Τέλος, στην Μπολόνια διαφαίνεται η πιθανότητα να επανεκλέγεται ο κεντροαριστερός Βιρτζίνιο Μέρολα, με εκτίμηση ποσοστού από 54% έως 58%.