efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα του Νόρφολκ μετά από 12 ώρες ανάκρισης ο πρώην πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί από τις βρετανικές αρχές ως ύποπτος για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πάλαι ποτέ προβεβλημένος εκπρόσωπος της βρετανικής μοναρχίας δεν προχώρησε σε δηλώσεις, ενώ δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.

Ο 66χρονος «αγαπημένος γιος» της βασίλισσας Ελισάβετ είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, καθώς ελέγχεται για το εάν έχει μεταβιβάσει εμπιστευτικά κυβερνητικά έγγραφα ή πληροφορίες στον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπστιν.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

  • Ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνσδορ συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, μετά από έρευνα που σχετίζεται με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπστιν. 
  • Η ανακοίνωση της αστυνομίας: Σήμερα συλλάβαμε έναν άνδρα κοντά στα 60 από το Νόρφολκ με την υποψία της κατάχρησης εξουσίας και πραγματοποιούμε έρευνες σε κτίρια στο Μπέρκσαϊρ και το Νόρφολκ. Ο άνδρας παραμένει υπό κράτηση. Η σύλληψη σημειώθηκε την ώρα που ο Άντριου γιόρταζε τα 66α γενέθλιά του.
  • Η αστυνομία ερευνά τις κατηγορίες πως ο Μαουντμπάτεν-Ουίνσδορ όταν ήταν αντιπρόσωπος εμπορίου της χώρας έδωσε απόρρητες πληροφορίες στον δισεκατομμυριούχο και καταδικασμένο για βαρύτατα σεξουαλικά αδικήματα δισεκατομμυριούχο. 
  • Παραμένουν άγνωστες οι λεπτομέρειες για τις κατηγορίες, με τον αρχηγό της αστυνομίας Όλιβερ Ράιτ να σημειώνει «είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την ακεραιότητα και την αντικειμενικότητα της έρευνάς μας. Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του δημόσιου ενδιαφέροντος για την υπόθεση και θα δώσουμε νέα στοιχεία την κατάλληλη στιγμή. 
  • Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρίγκιπας συλλαμβάνεται. 

Οι συνεχείς συνδέσεις με τον Έπστιν έφεραν την «πτώση»

Ο νεότερος αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ όπως αρέσκεται ο βρετανικός τύπος να τον αποκαλεί, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής εξαιτίας της στενής σχέσης που είχε με το Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν.

Το 2008 ο Έπστιν καταδικάζεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ για σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονταν με νεαρές ανήλικες κοπέλες. Μετά την αποφυλάκιση εξακολουθεί να διατηρεί επαφές με πρόσωπα υψηλού προφίλ συμπεριλαμβανομένων και του τότε πρίγκιπα ‘Αντριου.

Το 2010 ο τελευταίος τον επισκέπτεται στην Νέα Υόρκη γεγονός που επικρίνεται έντονα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το 2015 η Βιρτζίνια Τζιούφρε κατηγορεί δημόσια τον ‘Αντριου ότι από το 2001 όταν ακόμη ήταν ανήλικη, την κακοποίησε σεξουαλικά σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, και στο ιδιωτικό νησί του Έπστιν).

Το 2019 ο Έπστιν συλλαμβάνεται ξανά με ομοσπονδιακές κατηγορίες για διακίνηση πορνείας. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς πεθάνει σε φυλακή της Νέας Υόρκης. Η επίσημη αιτία του θανάτου είναι αυτοκτονία.

Το 2021 η Τζιούφρε καταθέτει αστική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά του πρίγκιπα ‘Αντριου.

Τον Ιανουάριου του 2022 η βασίλισσα Ελισάβετ αφαιρεί τους στρατιωτικούς τίτλους και τα βασιλικά προνόμια από τον ‘Αντριου.

Ένα μήνα αργότερα ‘Αντριου και Τζιούφρε καταλήγουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φτάνει ποτέ στα δικαστήρια.

Τον Απρίλιο του 2025 η Τζιούφρε βάζει τέλος στη ζωή της στη φάρμα που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Αυστραλία.