Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, με την ειρήνη στο Ουκρανικό να μοιάζει με απατηλό όνειρο, παρά την τελευταία κίνηση της ΕΕ που δεν απέκλεισε την επικοινωνία με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία εξαπέλυσε 293 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 18 πυραύλους στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 240 drones και επτά πυραύλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Telegram.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ.

«Η καταστροφή αυτής της μονάδας θα μειώσει τη δυνατότητα του εχθρού να παράγει drones και θα αποδυναμώσει την ικανότητα του Ρώσου επιτιθέμενου να πλήττει πολιτικούς στόχους σε ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο στρατός μέσω Telegram.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε Κίεβο και Χάρκοβο 

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με πυραύλους και drones κατά του Κιέβου και του Χάρκοβου.

Από τα πλήγματα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική χώρα.•

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, δήλωσε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα βρέθηκε στο στόχαστρο πυραυλικής επίθεσης, ενώ ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα τέθηκε σε λειτουργία για την αντιμετώπιση της απειλής.

«Μείνετε σε ασφαλείς τοποθεσίες! Οι Ρώσοι επιτίθενται στην πρωτεύουσα με βαλλιστικούς πυραύλους!», τόνισε ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου, μέσω Telegram.

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές στην πόλη.

Στο Χάρκοβο, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων, ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ δήλωσε ότι τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε πλήγμα στα περίχωρα της πόλης, ενώ έξι ακόμη τραυματίστηκαν.

Κανάλια στο Telegram που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία ανέφεραν ότι περίπου 20 βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως τη μεγαλύτερη σε διάρκεια και ένταση μέχρι στιγμής φέτος. Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα, ενώ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν σχολίασαν άμεσα το πλήρες εύρος της επίθεσης. Η Ρωσία δεν προέβη σε καμία επίσημη δήλωση.

Ένας νεκρός από ουκρανικό drone

Ένας άμαχος έχασε τη ζωή του στο χωριό Στρατσόβα της περιφέρειας Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από πλήγμα ουκρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος εναντίον πολιτικού αυτοκινήτου εν κινήσει. Την πληροφορία μετέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπόγκομαζ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το θύμα οδηγούσε το όχημα όταν δέχθηκε επίθεση από drone τύπου «FPV» (first-person view).