Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος πρότειναν την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στους τέσσερις δήμους του βορείου Κοσόβου, όπου τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων διαδηλωτών και της δύναμης KFOR όταν Αλβανοί δήμαρχοι επιχείρησαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.
Σε τετραμερή συνάντηση με την πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Εμανουέλ Μακρόν τους ζήτησε να ληφθούν «σαφείς αποφάσεις (…) εντός της επόμενης εβδομάδας» και έκανε λόγο για τη διευθέτηση, «κατά προτεραιότητα και χωρίς καθυστερήσεις, του ζητήματος της Ένωσης Σερβικών Δήμων εκ μέρους του Κοσόβου». Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ θα έχει συζητήσεις με υπουργούς και των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της Ένωσης Σερβικών Δήμων.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε τη λύπη του για την οργάνωση δημοτικών εκλογών στο βόρειο Κόσοβο μολονότι δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την ορθή διεξαγωγή τους και για το γεγονός ότι εξελέγησαν «τέσσερις δήμαρχοι με τη συμμετοχή να είναι κάτω από το 5%, κάτι που προφανώς δεν συνιστά προϋπόθεση νομιμότητας».
Η Οσμάνι, που επιρρίπτει την ευθύνη στον Βούτσιτς, δήλωσε «έτοιμη να εξετάσει» το αίτημα διεξαγωγής νέων δημοτικών εκλογών. Οι Σέρβοι μποϊκόταραν τις δημοτικές εκλογές του Απριλίου σε αυτούς τους δήμους του βόρειου Κοσόβου, με αποτέλεσμα να εκλεγούν δήμαρχοι από την αλβανική κοινότητα, αν και η συμμετοχή ήταν μικρότερη του 3,5%.
