Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τη ρωσική μισθοφορική δύναμη Βάγκνερ να φέρεται πως ήδη έχει καταλάβει μέρος της κομβικής πόλης Μπαχμούτ της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, Γεβγκένι Πριγκόζιν, παραπονέθηκε για άλλη μια φορά για έλλειψη πυρομαχικών. Φέρεται να δήλωσε πως εάν οι δυνάμεις του αναγκασθούν σε υποχώρηση, το σύνολο του μετώπου θα καταρρεύσει.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή έρχεται τη στιγμή που η ομάδα Βάγκνερ έχει καταλάβει περίπου το 50% της πόλης και προωθείται συνεχώς. Συνεπώς, τα «παράπονα» του Πριγκόζιν μάλλον φανερώνουν πως ο ίδιος έχει κάποια «αιτήμα» που δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής η Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη αυτή διεξάγεται από το περασμένο καλοκαίρι, με τον ουκρανικό στρατό να υποχωρεί συνεχώς, αλλά ταυτόχρονα να διαψεύδει πως θα αποχωρήσει πλήρως απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα.

Παράλληλα, ο Πριγκοζίν φέρεται να κατήγγειλε πως εμποδίσθηκε σήμερα η πρόσβαση του εκπροσώπου του στο αρχηγείο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ενώ οι φήμες για απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων φουντώνουν εδώ και μια εβδομάδα, οι ανώτατοι διοικητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων «τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της αμυντικής επιχείρησης και της ενίσχυσης των θέσεων μας στο Μπαχμούτ» κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα με τον αρχηγό του κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε η ουκρανική προεδρία.

Την Κυριακή, το αμερικανικό Institute for the Study of War (ISW) εκτίμησε ότι ο ουκρανικός στρατός «έχει ξεκινήσει εμφανώς να προχωρούν σε τακτική υποχώρηση περιορισμένου εύρους» στο Μπαχμούτ.