Για ανευθυνότητα εγκαλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, κατηγορώντας τον ότι «τα κόλπα του βάζουν σε κίνδυνο την Ε.Ε.».
Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής, μέσω Twitter, σημείωσε ότι «Τα κόλπα του Σόιμπλε δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την Ε.Ε.» προσθέτοντας ότι «Είμαστε στην Σύνοδο Κορυφής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για να πούμε όχι στο Grexit.
Al #PESleaders summit per dire nuovamente NO al #Grexit. I trucchetti di Schauble non metteranno in pericolo l’UE. pic.twitter.com/RQJFLHiUzB
— Gianni Pittella (@giannipittella) July 12, 2015
Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε στο τιτιβίζοντας ότι «Ο υπουργός Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά του παιχνίδια στοχεύουν ανοικτά στο Grexit. Αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ΕΕ».
Il Ministro Schauble è un irresponsabile. I suoi giochi politici mirano apertamente al #Grexit. La posta in gioco è la stabilità dell’UE.
— Gianni Pittella (@giannipittella) July 12, 2015
