Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, χωρίς την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο, έστειλε για άλλη μια φορά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν μπορούν να υπάρχουν ξένα στρατεύματα στο έδαφος μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk».

Επανέλαβε ότι δεν χρειάζονται εγγυήσεις σε ένα σύγχρονο κράτος, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να την εγγυηθούν.

Αυτό που θέλω, είπε ο Κύπριος πρόεδρος, είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, να βρεθούμε όλοι στο ίδιο βαγόνι του τραίνου και να υπάρξει κατάσταση win-win με βάση τις συμφωνίες κορυφής και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στο μεταξύ, νέα συνάντηση είχαν το πρωί οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, οι δύο διαπραγματευτές είχαν εισέλθει στην ουσιαστική φάση της διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης επί των κεφαλαίων της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και πτυχών του εδαφικού.

Οι Μαυρογιάννης και Ναμί θα ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Η επόμενη συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη – Μουσταφά Ακιντζί είναι καθορισμένη για τις 29 Ιουνίου.