Σε νοσοκομείο έχει μεταφερθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει υψηλό πυρετό και δυνατό βήχα, ενώ έχει υποβληθεί και σε εξετάσεις για κορονοϊό σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Ισβέστια». Ο επικριτής του Κρεμλίνου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τρεις από τους 15 συγκρατούμενούς του έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με φυματίωση.
Ο ίδιος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγε ότι έχει 38,1 πυρετό και δυνατό βήχα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ισβέστια», που επικαλείται έγγραφο των φυλακών όπου κρατείται ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής διότι παρουσίασε συμπτώματα «λοίμωξης του αναπνευστικού, μεταξύ των οποίων και υψηλός πυρετός».
Ο Ναβάλνι συνελήφθη τον Ιανουάριο αμέσως μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία όπου νοσηλεύθηκε έπειτα από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα, για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.
Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλέξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στις 31 Μαρτίου άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή.
Επίσης, κατηγορεί τη διοίκηση των φυλακών ότι δεν επιτρέπει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και να λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ τον υποβάλλουν στο βασανιστήριο της αποστέρησης ύπνου, ξυπνώντας βίαια κάθε μία ώρα μέσα στη νύχτα.
