Μπορεί να συμπληρώνονται σχεδόν πέντε χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά οι διώξεις εναντίον προσώπων που φέρονται να έχουν σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου κληρικού, Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία συνεχίζονται. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 238 στρατιωτικών.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στόχος της επιχείρησης ύποπτοι για συμμετοχή στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν στον στρατό.
Η επιχείρηση καλύπτει 60 επαρχίες. Σύμφωνα με το πρακτορεί Anadolu, έχουν ήδη συλληφθεί 160 άνθρωποι σε πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας που έδωσαν εντολή να διεξαχθούν εισαγγελείς στην Σμύρνη, ενώ στόχοι ήταν ύποπτοι και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο όπου είναι ανεπτυγμένος ο τουρκικός στρατός κατοχής.
Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν υπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες.
Από την απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία κόστισε τη ζωή σε περίπου 250 ανθρώπους, και τις εκτεταμένες διώξεις, περίπου 80.000 πολίτες, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους, ακόμη 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τέλος, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.
