Η Γερμανίδα ακτιβίστρια και πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών Sea-Watch 3 θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η Κάρολα Ράκετε, ηλικίας 31 ετών, αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που είχε τεθεί την Τρίτη, αφότου δικαστής απέρριψε την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές Ιταλών στρατιωτικών αγνοώντας τις εντολές τους και μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες στη Λαμπεντούζα.
Ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη Ράκετε, αποκαλώντας την «πειρατή» και «εγκληματία», υποσχόμενος ότι θα την απελάσει από την Ιταλία.
Την Παρασκευή, ο δικηγόρος της Ράκετε Αλεσάντρο Γκαμπερίνι είπε ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει συνταχθεί. «Έχουμε ήδη προετοιμάσει την υπόθεση σε βάρος του υπουργού Σαλβίνι» εξήγησε στο Radio Cusano Campus, κατηγορώντας τον ακροδεξιό πολιτικός για υποδαύλιση του μίσους.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δε φάνηκε να πτοείται συνεχίζοντας να προκαλεί με τις αναρτήσεις του.
«Καταπατά του νόμους και επιτίθεται εναντίον πλοίων του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Και κατόπιν με μηνύει. Οι γκάνγκστερ δεν με τρομάζουν, πόσο μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομουνίστρια» έγραψε στο Twitter.
