Με κεντρικό σύνθημα «Ηρθε η ώρα να δράσουμε», το αντικαπιταλιστικό κίνημα «Blockupy» δίνει σήμερα «το μεγάλο ραντεβού της Φρανκφούρτης» με αγωνιστές από όλη την Ευρώπη. Το κίνημα θα επιχειρήσει συγκεκριμένα να… χαλάσει τα προγραμματισμένα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον ίδιο τρόπο που χάλασε πριν από μερικές εβδομάδες τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Βενετία.
Από πολύ νωρίς, στις 7 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαφορετικές δυναμικές και δημιουργικές δράσεις στην περιοχή γύρω από την ΕΚΤ, με βασικό χαρακτήρα τις καθιστικές διαμαρτυρίες και με σκοπό το μπλοκάρισμα των διόδων προς την ΕΚΤ, ώστε να μην μπορεί κανείς, είτε εργαζόμενος είτε καλεσμένος, να προσεγγίσει το κτίριο της τράπεζας.
Στις 12 ακολουθεί η πορεία της Γερμανικής Συνδικαλιστικής Ενωσης (DGB). Για τις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση του «Blockupy», όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει και η γνωστή στην Ελλάδα Ναόμι Κλάιν, και στις 5 το απόγευμα ακολουθεί η μεγάλη πορεία.
Αξιοσημείωτη είναι η πανευρωπαϊκή υποστήριξη, κινητοποίηση και συμμετοχή στις 18 Μαρτίου. Ιδιαιτέρως ενεργή αναμένεται η συμμετοχή από ομάδες, συνδικάτα και κόμματα της Ιταλίας, ενώ αναμένονται λεωφορεία από τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Τσεχία κ.α.
Στις ενέργειες θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα» και από την «Αλληλεγγύη για όλους», αλλά και από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση, που θα συμμετάσχει ως μέλος της αντικαπιταλιστικής πλατφόρμας «Beyond Europe» μαζί με ομάδες από την Αγγλία, την Κύπρο και τη Γερμανία.
Παράλληλα με το «Blockupy» συνυπάρχουν και άλλες κινητοποιήσεις, όπως αυτή του δικτύου «Μ18», που απευθύνεται σε δυνάμεις της αυτόνομης Αριστεράς από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, την Τσεχία, την Ελβετία κ.α.
Περιττό να πούμε ότι η γερμανική αστυνομία προετοιμάζεται για «μάχη» στη συνοικία Οστεντ, όπου βρίσκεται το νέο κτίριο της ΕΚΤ. Η αστυνομία ήδη έχει ανακοινώσει μια ζώνη κινδύνου γύρω από το κτίριο της ΕΚΤ, μέσα στην οποία θα έχει το δικαίωμα να ελέγχει άτομα και αυτοκίνητα «χωρίς συγκεκριμένη δικαιολόγηση»…
