Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε απόφαση βελγικού δικαστηρίου το οποίο αρνήθηκε να προχωρήσει τη δίωξη εις βάρος 30 ατόμων τα οποία αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία ως μέλη του PKK. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, γιατί το PKK «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη του Βελγίου στην Άγκυρα, Μισέλ Μαλέρμπ, ζητώντας εξηγήσεις για τη δικαστική απόφαση η οποία, σύμφωνα με την Τουρκία, «εμποδίζει την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος τρομοκρατών».

«Η απόφαση αυτή», συμπλήρωσε, «παρέχει στις τρομοκρατικές οργανώσεις πολύ μεγάλο περιθώριο εκμετάλλευσης».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, ενώ ζητά από το Βέλγιο «να δράσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με τον βελγικό νόμο ο όρος «τρομοκρατία» δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε ομάδες που εμπλέκονται σε ένοπλες συγκρούσεις, ακόμη και αν η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν συμπεριλάβει το PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) στις ομάδες αυτές.