Το τμήμα της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία της Charlie Hebdo, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, στο Παρίσι με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.
Στο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.
«Ήρωες στρατολογήθηκαν και ενήργησαν, ορκίστηκαν και πέρασαν στην πράξη για μεγάλη ικανοποίηση των μουσουλμάνων», δήλωσε στο βίντεο ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, ο Νάσερ Μπεν Αλι αλ Ανάσι.
«Θέλουμε να τονίσουμε προς το μουσουλμανικό έθνος ότι εμείς επιλέξαμε τον στόχο, χρηματοδοτήσαμε την επιχείρηση και στρατολογήσαμε τον επικεφαλής της» ανέφερε ο Αλ Ανάσι και πρόσθεσε πως «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατ΄ εντολή του γενικού μας εμίρη Αϊμάν Μπιν Μοχάμεντ Ανταουάχρι και σύμφωνα με την μεταθανάτια βούληση του Οσάμα μπιν Λάντεν».
Σύμφωνα με τον Αλ Ανάσι, η συνεννόηση με τον επικεφαλής της επιχείρησης έγινε από τον σεΐχη Ανουάρ Αλ Αουλάκι, ο οποίος «απειλεί τη Δύση, τόσο όσο ζούσε, όσο και μετά το θάνατό του».
Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Υεμένη υποστηρίζει πως η «ευλογημένη μάχη» έγινε από δύο «ήρωες του Ισλάμ» και πως η επιχείρηση συνέπεσε με αυτή του «αδερφού μουτζαχεντίν» Αχμέτ Κουλιμπαλί, ενώ ζητά από τον Αλλάχ να τους δεχθεί ως «μάρτυρες».
Δείτε το βίντεο εδώ
