Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τη δοκιμαστική εκτόξευση του «Μπορά», δηλαδή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, η Τουρκία επιχείρησε να δείξει πως είναι ισχυρή στον στρατιωτικό τομέα. Μάλιστα, ο πύραυλος φέρεται να έχει κατασκευαστεί από τους γείτονες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει η Άγκυρα.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία αμυντικής βιομηχανίας της χώρας είχε υπογράψει σύμβαση με την τουρκική εταιρία Roketsan για την ανάπτυξη πυραύλου εδάφους – εδάφους, μεγάλου βεληνεκούς, τον Νοέμβριο του 2009.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Α ΗABER:

Στη Σινόπη πραγματοποιήθηκε νέα εκτόξευση του πυραύλου μας «Μπορά» που έχει εμβέλεια 280 χιλιόμετρα. Εντός ολίγων λεπτών θα βρει τον στόχο του στην Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία πλέον κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Αποκτήαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για να φτιάξουμε έναν καλύτερο. Η βολή είναι σε εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκε μία εκτόξευση από τη Σινόπη προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ